Selv om øya er lita, er det mange turmuligheter.

Selv om øya er lita, er det mange turmuligheter.

Topptur

Hvis du ikke er redd for høyder, er en tur opp til toppen en flott opplevelse.  Det finnes flere stier til toppen, noen mer utfordrende enn andre. En trenger ikke være erfaren klatrer, men har du aldri vært på toppen før, er det lurt å planlegge turen sammen med en erfaren Bolgtindbestiger
😀
Når du er kommet deg til toppen, må du ikke glemme å skrive deg inn i boken. Fortell gjerne hvilken rute du valgte og hvilken utsikt du har.

Turtips: Vann,sjokolade,  vindjakke (det kan blåse mye på toppen)og selvfølgelig fotoapparat.  
Stien til toppen er godt merket

Stien til toppen er godt merket

Bolgbørra

Det er fullt mulig å gå tvers gjennom fjellet og komme ut på nordsiden av fjellet. Du må da gjennom Bolgbørra. På godværsdager med god sikt, vil du kunne bla a. kunne se hele Lofotveggen, deler av Steigen og Steigtinden, (karakteristisk fjell i Bodø kommune).
Turen starter på flat mark, gjennom et lite skogsområde og tilslutt opp ei steinrøys. Stien er godt merket. 

Tips: Når du er kommet på toppen av steinrøyse og er på tur ned gjennom hullet i fjellet, stopper du opp og synger en sang. Du vil oppleve en fantastisk akustikk som får deg til å bli den dyktigste sanger, om du ikke allerede er det 😀

Alle kan være med gjennom Bolgbørra

Alle kan være med gjennom Bolgbørra

Ruggesteinen

Har du noen gang tvilt på Pippi Langstrømpes muskelkraft?
Når du har satt en 40 tonns stein i bevegelse, skjønner du at å løfte en hest bare blir småtteri. På Klippfiskbergan ligger en stor stein som det går an å røre på. Det er særlig morsomt å få noen til å bevege den samtidig som du sitter oppå.
For å komme til Klippfiskbergan,  følger du veien til skola, går gjennom porten (husk å lukke porten), og følger deretter stien helt til du kommer til to små hytter. Her kan du ta en pause i den flotte gapahuken. Veien videre er godt merket.  

Vindjakke kan være lurt siden nordavinden tar godt på denne siden av fjellet.
Ved gapahuken kan du tenne bål.

Turtips: Fotoapparat med videofunksjon  for å bevise hvor sterk du er (naboen din kommer aldri til å tro at du kan sette en stein på over 40 tonn i bevegelse).

Turtips: Fotoapparat med videofunksjon for å bevise hvor sterk du er (naboen din kommer aldri til å tro at du kan sette en stein på over 40 tonn i bevegelse).

Tur langs fjæra.

Bolga er naturligvis omgitt av hav på alle kanter, og strendene er hvite som kalk mange steder. På nordsiden av øya er det flott rullesteinfjære. Velger du å ta turen rundt hele øya, kan du enten hoppe fra stein til stein, eller velge den lettere måten å gå i gresset litt lengre opp. Du vil også måtte gå på svaberg. 

Kajakking

Bolgværret er fantastisk å padle i. Her beveger du deg mellom små og store øyer og kommer nært dyrelivet både i havet, på havbunnen og over havnivået. 

Har du erfaring med å padle kajakk, kan du låne våre to havkajakker (Hazle). 

Har du ingen erfaring med padling, men ønsker å lære deg denne kunsten, kan du ta kajakk-kurs hos "Rett Kurs" 

Kommentarer

Sylva Lydersen

12.11.2013 23:31

Har vært overalt !

Nyeste kommentarer

09.10 | 00:15

Virginia

08.10 | 20:39

leading-edge

08.10 | 17:16

quantifying

06.10 | 14:08

Associate

Del denne siden